Η βιοτεχνία γάλακτος «Κατοίκος Ιωάννης» εδρεύει στο Ανοιξιάτικο Αμφιλοχίας και βρίσκεται στο χώρο της παραγωγής παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων από το 1979.

Καθημερινά η τυροκομική μας μονάδα επεξεργάζεται αποκλειστικά 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα από ντόπιους γαλακτοπαραγωγούς, το οποίο ελέγχεται από συνεργαζόμενα εργαστήρια ως προς την σύσταση του (λιπαρά, πρωτεΐνες, ΣΥΑΛ, πρόσμιξη με νερό, παρουσία αντιβιοτικών κ.α.) , ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Το 2007 το τυροκομείο εκσυγχρονίστηκε σύμφωνα με τις εθνικές και Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Σε αυτή την κατεύθυνση εφοδιαστήκαμε με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που συνεισφέρουν στην καλύτερη και πιο ασφαλή παραγωγή, χωρίς ωστόσο να παρεκκλίνουμε καθόλου από τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής των τυριων.

Η επιχείρησή μας είναι εναρμονισμένη πλήρως τόσο με την ελληνική όσο και με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία καθώς εφαρμόζει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά διασφάλισης ποιότητας. Συγκεκριμένα διαθέτουμε:

  • Πιστοποιητικό HACCP (ISO 22000) που αφορά στην υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων ,εφαρμόζεται στην διαδικασία παραγωγής κάθε προϊόντος σε όλα τα στάδια παραγωγής του, από την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι την τελική διάθεσή του στους καταναλωτές .
  • Πιστοποιητικό AGROCERT που αφορά τον έλεγχο και την πιστοποίηση των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και των Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης.

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από την παρουσία μας για περισσότερο από 30 χρόνια στο χώρο της τυροκομίας, σε συνδυασμό με την πίστη μας στις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής τυροκομικών προϊόντων αλλά και την μοναδική γεύση του γάλακτος ,που ευνοεί η βλάστηση και το κλίμα της περιοχής, συντελούν στην παραγωγή εξαιρετικά γευστικών και ποιοτικών προϊόντων.

6666656565

English